• امروز : سه شنبه - ۲۴ تیر - ۱۴۰۴
  • برابر با : 20 - محرم - 1447
  • برابر با : Tuesday - 15 July - 2025
یادگار امام در خیارج تاکیدکرد؛

نقش محوری «مردم» در نظام جمهوری اسلامی

  • کد خبر : 12551
  • 29 می 2025 - 21:38
نقش محوری «مردم» در نظام جمهوری اسلامی
در سالروز ارتحال امام خمینی(ره)، روستای خیارج – زادگاه یکی از یاران قدیمی انقلاب – صحنه سخنرانی صریح و متفاوت یادگار امام بود. سید حسن خمینی، در برابر جمعی از مردم و مسئولان، جمهوری اسلامی را به بازگشت به اصل خود فراخواند: به مردم، به محرومان، به خدا. او هشدار داد که جامعه ما بیش از هر زمان دیگر نیازمند «رفاقت» به جای «دعوا»ست و مسئولان نباید از خانه‌های مردم جدا شوند.

به گزارش خبرنگار فروردین امروز؛ در سی‌وششمین مراسم سالگرد ارتحال امام خمینی(ره) در روستای خیارج از توابع بویین‌زهرا، سید حسن خمینی با یادآوری آرمان‌های بنیان‌گذار جمهوری اسلامی، جمهوری اسلامی را برآمده از رنج مردم و اتکال به خدا دانست و نسبت به جدایی مسئولان از طبقات محروم هشدار داد.

او گفت: «اگر امروز جمهوری اسلامی آسیب دیده، به این خاطر است که پیوند با مردم، محرومان، روستاییان و مستضعفین کمرنگ یا گسسته شده است. هرجا این پیوند حفظ شده، مردم همراه مانده‌اند و بحران‌ها آسان‌تر طی شده‌اند.»

نقدی بر وضع موجود

سید حسن خمینی در ادامه با لحنی صریح افزود: «نباید طبقه‌ای به نام مسئول در برابر طبقه‌ای به نام مردم شکل بگیرد. جمهوری اسلامی باید همچنان از خانه‌های ساده برخیزد، نه برج‌های شیشه‌ای.»

او با اشاره به اهمیت نظارت عمومی بر رفتار مسئولان گفت: «تک تک مردم مسئول هستند که اگر دیدند پای مسئولی کج است، به او تذکر دهند. این وظیفه‌ای دینی و مدنی است.»

ریشه‌های عزت از نگاه امام

یادگار امام با نگاهی تحلیلی به شخصیت امام خمینی پرداخت و گفت: «امام یک فیلسوف، فقیه و عارف بزرگ بود، اما هیچ‌گاه از مردم فاصله نگرفت. نه در فلسفه‌اش، نه در عرفانش، نه در سیاستش. همیشه در میان مردم بود و برای مردم.

او ادامه داد: «امام وقتی سخن می‌گفت، ساده حرف می‌زد. آیه و شعر پشت هم نمی‌خواند. برای خواص نبود. برای همه بود. برای همان روستایی و کاسب و کارگر. و همین باعث شد سخنش بنشیند در دل مردم.»

بازخوانی دو اصل امام

سید حسن خمینی در بخش پایانی سخنانش به دو اصل محوری اندیشه امام اشاره کرد: جمهوری اسلامی باید همواره از دل مردم برخیزد و در کنار محرومان بماند و اندیشه و غیرت دینی باید در جان جامعه زنده بماند.

او با تأکید بر اینکه امروز نیز «امام یک پرچم است تا راه را گم نکنیم» افزود: «اگر این پرچم بر زمین بیفتد، جمهوری اسلامی روح خود را از دست خواهد داد.»

دعوت به رفاقت، پرهیز از نزاع

یادگار امام همچنین با اشاره به فضای پرتنش امروز، گفت: «چقدر در این دنیای وانفسا فرصت داریم که یقه همدیگر را بگیریم؟ بیایید رفیق باشیم، نه رقیب. اگر به سه اصل «همه با هم»، «دولت برآمده از محرومان» و «اتکال به خدا» پایبند بمانیم، هیچ سدی توان ایستادگی در برابر ملت ایران را ندارد.»

لینک کوتاه : https://farvardinemruz.ir/?p=12551

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 4در انتظار بررسی : 1انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.