سفری به دل تاریخ با «زاهو»
به گزارش فروردین امروز؛ علیخانی درباره این رمان گفت: «زاهو روایتی است از دل تاریخ، داستانی که در روزگار قاجار میگذرد، زمانی که مردم، همانند امروز، نگران خشکسالی و بیآبی بودند.»
او افزود: «مدقلی، راوی عاشق این داستان، پس از سفر از مناچال، به دریاچه اوان میرود، سپس به زادگاهش میلک بازمیگردد و در دورهای از زندگیاش چاربدار میشود؛ بار از قزوین به الموت و اشکور میبرد، و هنگامی که به قزوین میرسد، سراغ بازار و علافراسته را میگیرد. عجیب آنکه مراسم امشب در نزدیکی همان «دروازه درب کوشک» برگزار شد که در داستان به آن اشاره شده است.»

ادبیات قزوین؛ میراثی زنده و پویا
این نویسنده که همواره در آثارش به فرهنگ و تاریخ بومی پرداخته است، ابراز امیدواری کرد که انتخاب «زاهو» به عنوان کتاب سال، باعث شود این اثر خوانندگان بیشتری پیدا کند. علیخانی متولد فروردین ۱۳۵۴ در روستای میلک منطقه الموت است و در کارنامه ادبیاش، علاوه بر چندین کتاب پژوهشی، سه مجموعه داستان «قدمبخیر مادربزرگ من بود»، «اژدهاکشان» و «عروس بید» و همچنین سه رمان «زاهو»، «خاما» و «بیوهکشی» به چشم میخورد.

این نویسنده برجسته، این روزها با پژوهش و نگارش، در کنار مدیریت نشر و کتابفروشی آموت، همچنان چراغ ادبیات بومی را روشن نگه داشته است.