• امروز : چهارشنبه - ۶ فروردین - ۱۴۰۴
  • برابر با : 27 - رمضان - 1446
  • برابر با : Wednesday - 26 March - 2025
ابتلای سالانه ۱۸۰۰نفر به سرطان در قزوین

هشداری برای انتخاب سبک زندگی سالم

  • کد خبر : 11608
  • 25 ژانویه 2025 - 14:39
هشداری برای انتخاب سبک زندگی سالم
کارشناس برنامه سرطان دانشگاه علوم پزشکی قزوین تأکیدکرد: یک‌سوم سرطان‌ها با تشخیص زودهنگام قابل درمان هستند.

به گزارش فروردین امروز؛ لیلا آشوری، کارشناس برنامه سرطان دانشگاه علوم پزشکی قزوین، در گفت‌وگویی به مناسبت هفته ملی مبارزه با سرطان (اول تا ۷ بهمن‌ماه)، آمار نگران‌کننده‌ای از ابتلا و مرگ‌ومیر ناشی از سرطان در استان قزوین ارائه کرد.

وی اعلام کرد که سالانه بیش از ۱۸۰۰نفر در این استان به سرطان مبتلا می‌شوند و در سال گذشته، ۱۰۶۴ نفر در اثر این بیماری جان باخته‌اند.

زنگ خطر سبک زندگی ناسالم

آشوری با اشاره به اهمیت آگاهی‌بخشی درباره سرطان گفت: «پویش ملی مبارزه با سرطان هر سال تلنگری به جامعه است که ما نیز ممکن است روزی درگیر این بیماری شویم. اما متأسفانه پس از مدت کوتاهی، این هشدارها به فراموشی سپرده می‌شود و شاهد بازگشت عادات ناسالمی چون مصرف دخانیات، الکل، غذاهای آماده، و همچنین بی‌تحرکی در جامعه هستیم.»

وی با تأکید بر اینکه سبک زندگی سالم نقش مؤثری در پیشگیری از سرطان دارد، افزود: «تا ۴۰درصد از سرطان‌ها با تغییر در عادات غذایی و فعالیت بدنی قابل پیشگیری‌ هستند.»

شایع‌ترین سرطان‌ها در قزوین

به گفته آشوری، سرطان پستان، پوست و دستگاه گوارش در زنان و سرطان دستگاه گوارش، پوست، و پروستات در مردان از شایع‌ترین انواع سرطان‌ها در استان قزوین هستند. وی همچنین اعلام کرد که هر سال حدود ۲۰۰زن در این استان به سرطان پستان مبتلا می‌شوند.

چالش غربالگری سرطان پستان

روند غربالگری سرطان پستان در استان قزوین همچنان با چالش‌های جدی مواجه است. آشوری گفت: «با وجود آموزش‌های مداوم برای تشویق زنان به خودآزمایی و مراجعه به مراکز خدمات جامع سلامت، در سال گذشته تنها ۲۲.۱ درصد از زنان مورد غربالگری قرار گرفتند. این رقم در سال جاری تاکنون به ۱۹.۳ درصد کاهش یافته است.»

وی هدف از غربالگری را تشخیص زودهنگام و درمان به‌موقع اعلام کرد تا بتوان طول عمر بیماران را افزایش داد.

اهمیت آگاهی از علائم و سابقه خانوادگی

آشوری با اشاره به نقش کلیدی آگاهی در تشخیص زودهنگام سرطان اظهار داشت: «افرادی که در خانواده درجه یک خود (پدر، مادر، خواهر یا برادر) سابقه ابتلا به سرطان دارند، باید حتماً به پزشک مراجعه کرده و روند غربالگری را زودتر آغاز کنند.»

راهکارهایی برای پیشگیری از سرطان

این کارشناس با ارائه توصیه‌هایی برای پیشگیری از سرطان گفت: «وزن خود را متعادل نگه دارید، از مصرف غذاهای پرچرب، سرخ‌شده و شور پرهیز کنید، و در عوض میوه‌ها، سبزیجات، غلات کامل و ماهی را در برنامه غذایی خود قرار دهید. همچنین حداقل ۳۰دقیقه در روز فعالیت بدنی داشته باشید و از مصرف دخانیات و الکل خودداری کنید.»

امید به زندگی سالم

وی در پایان با تأکید بر اهمیت امید و همدلی در خانواده گفت: «مبارزه با سرطان هیچ‌گاه متوقف نمی‌شود. با اتخاذ سبک زندگی سالم و رعایت اصول پیشگیری، می‌توان خطر ابتلا به بسیاری از سرطان‌ها را به طور قابل‌توجهی کاهش داد.»

این گزارش تلنگری است برای همه ما که تغییر در عادات روزمره می‌تواند نه‌تنها زندگی ما، بلکه نسل‌های آینده را از سایه شوم سرطان دور کند.

لینک کوتاه : https://farvardinemruz.ir/?p=11608

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.