اطلاعیه

  • امروز : سه شنبه - ۱۳ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : 2 - جماد ثاني - 1446
  • برابر با : Tuesday - 3 December - 2024
0
انتظاری معقول در انتصاب مدیران اجرایی

تمکین نمایندگان مجلس به خواست مردم

  • کد خبر : 11144
  • 14 نوامبر 2024 - 9:33
تمکین نمایندگان مجلس به خواست مردم
سکانس اول– مردم در فرآیندی به نام «انتخابات»، به دولتی با شعارهای اصلاح‌گرایانه و برنامه‌هایی متفاوت از دولت قبل رأی می‌دهند. این در حالی است که حدود ۵۰درصد از واجدان شرایط به دلیل اعتراض مدنی، از شرکت در انتخابات خودداری کرده‌اند.

دولت منتخب با انبوهی از مشکلات و ناترازی‌ها، امور اجرایی را در دست می‌گیرد. شرایط بین‌المللی به قدری متشنج است که از همان روز پس از تحلیف، با ترور یکی از میهمانان مراسم در تهران، کشور وارد بحران جدی می‌شود. در ادامه، دونالد ترامپ، با سابقه‌ای از مخالفت سرسخت با جمهوری اسلامی، به عنوان رئیس‌جمهور آمریکا انتخاب می‌شود و در نظر دارد تحریم‌های شدیدتری علیه ایران وضع کند. این تحولات باعث می‌شود شرایط بین‌المللی برای دولت ایران هر روز سخت‌تر شود و تحقق وعده‌های انتخاباتی دشوارتر گردد.

سکانس دوم– دولت تحت فشار مشکلات داخلی و بین‌المللی، برای اجرای سیاست‌های خود نیازمند تغییر در بدنه اجرایی و پیگیری برنامه‌هایش است. با وجود فشارهای پشت پرده و محدودیت‌ها، کابینه‌ای متشکل از وزرای «متوسط» تشکیل می‌شود که تجربه و توانایی آن‌چنانی برای مقابله با چالش‌ها و فشارها را ندارند. این روند در استان‌ها نیز تکرار می‌شود.

مشخص است که استاندار، بالاترین مقام اجرایی هر استان است و انتصاب او باید براساس شایستگی و اعتقاد به مانیفست دولت باشد اما در عمل دیده می‌شود که بیش از ۷۰درصد از نمایندگان مجلس، به دلیل تعلق به جناح مخالف و شکست در انتخابات، مانع انتخاب فردی توانمند و معتقد به رویکرد دولت می‌شوند.

نتیجه این فشارها، انتخاب فردی خنثی و عافیت‌طلب است که در ادامه با عملکرد ضعیف خود، باعث از دست رفتن انرژی حامیان دولت برای تغییر رویکردها و ناامیدی افراد باانگیزه می‌شود و نهایتاً منجربه کاهش ۲۰درصدی حمایت مردمی از دولت در نظر‌سنجی‌ها می‌شود. در سطح کلان‌تر، این وضعیت موجب افزایش نارضایتی در جامعه خواهد شد.

در همین حال، بیش از ۱۰۰رسانه مخالف به طور ۲۴ساعته در حال پاشیدن بذر ناامیدی در جامعه و ترویج ناکارآمدی سیستم هستند. آنها به شرکت‌کنندگان در انتخابات حمله می‌کنند و مدعی می‌شوند که رأی شما در این سیستم بی‌تأثیر است. این رویکرد نمایندگان مجلس، ناخواسته بهترین خدمت را به مخالفان ارائه می‌کند و زمینه‌ساز تضعیف اعتماد عمومی به دولت می‌شود.

در دنیای امروز، فیلترینگ و محدودیت‌ها نمی‌تواند مانع اطلاع‌رسانی آزاد مخالفین خارج‌نشین شود و آنها با کوچک‌ترین نقصانی به دنبال انتقام‌گیری و حمله به نظام هستند. به عنوان نمونه، در بیش از ۵۰کمپین آنلاین، کوچک‌ترین اشتباهات دولت به طور گسترده در شبکه‌های اجتماعی پوشش داده می‌شود. با این وضعیت بهترین دفاع از نظام، توجه به رأی و خواسته مردم و تمکین در برابر اراده اکثریت است. این اقدام باعث افزایش اعتماد عمومی و کاهش نفوذ مخالفان خواهد شد.

پایان برخی اصولگرایان و نمایندگان مجلس اگر مسائل کشور را به صورت کلان و دلسوزانه ببینند و منافع شخصی و جناحی را کمتر در تصمیمات خود لحاظ کنند، باید به رأی مردم تمکین کرده و برای موفقیت این دولت تلاش کنند. چرا که شرایط کنونی کشور با تمامی ۴۴سال گذشته متفاوت است. ایران عزیزمان در یک برهه تاریخی حساس قرار دارد و هرگونه اشتباه، حتی غیرعامدانه، می‌تواند اتفاقاتی را رقم بزند که پیش‌بینی آن حتی برای بهترین تحلیلگران سیاسی و امنیتی نیز غیرممکن خواهد بود.

لینک کوتاه : https://farvardinemruz.ir/?p=11144

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.