اطلاعیه

  • امروز : جمعه - ۳۱ فروردین - ۱۴۰۳
  • برابر با : 11 - شوال - 1445
  • برابر با : Friday - 19 April - 2024
3
مسئولان کشاورزی دست روی دست گذاشته‌اند

نهاده‌های دامی، عاملی برای گرانی

  • کد خبر : 6655
  • 20 آگوست 2020 - 6:47
نهاده‌های دامی، عاملی برای گرانی
افزایش قیمت گوشت مرغ طی سه هفته اخیر در قزوین، اعتراض شهروندان را باعث شده است. مرغداران استان عدم توزیع کافی نهاده‌های دامی و افزایش هزینه‌های تولید را سبب‌ساز افزایش قیمت‌ها می‌دانند، اما مسئولان جهاد کشاورزی در استان تاکید دارند که در تأمین نهاده‌های دامی در استان مشکلی وجود ندارد و مشکل جای دیگری است!
رییس سازمان جهادکشاورزی استان، علت گرانی گوشت مرغ را بار روانی ایجاد شده در جامعه مبنی بر آزادسازی قیمت نهاده‌های دامی می‌داند و در حالی که مرغ ۳هزار تومان گران‌تر از مصوبه ستاد تنطیم بازار به فروش می‌رسد، معتقد است که قیمت‌ مرغ رو به کاهش است! فاطمه خمسه می‌گوید: «بار روانی ایجاد شده در آزادسازی قیمت نهاده‌های دامی از یک سو موجب شد تا این احساس برای تمام واحدها ایجاد شود که نهاده‌ای در اختیار آنها قرار نمی‌گیرد. ضمن اینکه، جهش ایجاد شده در قیمت دلار هم از سوی دیگر موجب شد تا فعالان صنعت طیور به دنبال افزایش قیمت باشند.»
او با بیان اینکه نگرانی برای تأمین نهاده‌های دامی در استان وجود ندارد، می‌افزاید: «ستاد تنظیم بازار کشور قیمت گوشت مرغ را ۱۵هزار تومان مصوب کرده است که اگر با ارز ۴هزار و ۲۰۰تومانی، نهاده در اختیار مرغداران قرار بگیرد، مشکل خاصی در توزیع گوشت مرغ با این قیمت مرغ وجود ندارد.»
وی در عین حال به آزادسازی قیمت واکسن و دارو نیز اشاره کرده و تصریح می‌کند: «مرغداران گوشتی از واکسن و دارو به مقدار زیاد استفاده می‌کنند و این امر تأثیر مستقیمی روی قیمت مرغ گذاشته است.»
این اظهارات در شرایطی است که رییس اتحادیه مرغ و ماهی قزوین در باره علت گرانی قیمت مرغ حرف دیگری دارد. علی‌اکبر آقاجانی با تاکید بر اینکه، قیمت مرغ هیچ‌گاه به روال سابق بازنخواهد گشت، می‌گوید: «به مرغداری‌ها ذرت و سویا به عنوان نهاده برای ۴۰روز می‌دهند؛ در حالی که مرغداران معمولاً برای وزن‌گیری، مرغ را تا ۵۰روز نگه می‌دارند تا مرغ به وزن سه کیلو برسد برای همین امر مجبورند بقیه ذرت و سویای مورد نیاز خود را از بازار آزاد تهیه کنند.»
او می‌افزاید: «در حال حاضر قیمت دولتی سویا ۲۷۴۰ و ذرت ۱۵۰۰تومان است که برای تعادل بخشی به قیمت مرغ در وضعیت کنونی، قیمت ۲۲۰۰تومان برای سویا و ۱۲۰۰تومان برای ذرت بهتر است.»
این مسئول با اشاره به وضعیت تولید و توزیع گوشت مرغ در استان اضافه می‌کند: «هم اکنون روزانه بین۵۰ تا ۶۰تُن کشتار انجام می‌شود و قیمت مرغ در کشتارگاه ۱۷هزار و ۳۰۰هزار تومان است و فروشندگان باید آن را با سود هزار تومانی به مشتری عرضه کنند که به دلیل کمبود مشتری فروشندگان معمولا مرغ را با ۷۰۰تومان سود، ۱۸هزار تومان می‌فروشند.»
اظهارات رییس اتحادیه مرغ و ماهی قزوین در باره تحویل نهاده دامی با قیمت دولتی به مرغداران تنها برای نگهداری ۴۰روزه مرغ گوشتی را معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی استان هم تایید می‌کند. علی شاپورزاده با بیان اینکه، یکی از عوامل افزایش قیمت مرغ در بازار، نگهداری ۵۰روزه مرغ توسط مرغداران است؛ می‌گوید: «مرغداران برای آنکه مرغ را با وزن بالا روانه بازار کنند ۲۰ تا ۳۰درصد نهاده خود را از بازار آزاد تهیه می‌کنند.»
با این همه معلوم نیست وقتی مسئولان سازمان جهاد کشاورزی استان، علت گرانی قیمت مرغ در بازار را می‌دانند چرا دست روی دست گذاشته و کاری برای حل آن انجام نمی‌دهند؟ در حالی که با توزیع نهاده بیشتر یا الزام مرغداران به تحویل مرغ ۴۰روزه به کشتارگاه مشکل رفع می‌شود.

لینک کوتاه : https://farvardinemruz.ir/?p=6655

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.