• امروز : جمعه - ۸ خرداد - ۱۴۰۵
  • برابر با : 13 - ذو الحجة - 1447
  • برابر با : Friday - 29 May - 2026
آفساید

از تختی تا مکانی

  • کد خبر : 3583
  • 12 ژانویه 2016 - 15:31
از تختی تا مکانی
هفدهم دی‌ماه؛ سالروز مرگ ورزشکاری است که فراتر از یک قهرمان در تاریخ ایران‌ زمین شناخته می‌شود؛ کشتی‌گیر که اخلاق و منش پهلوانی را در کنار عناوین قهرمانی و محبوبیت‌اش حفظ کرد.

سخن از “غلامرضا تختی” است؛ مردی که درباره او در سالیان گذشته مطالب متنوع بسیاری منتشر شده است و همواره، به‌ویژه در سالمرگ او، سجایای اخلاقی و روحیه جوانمردی او تکرار می‌شود، ولی هنور بسیاری از جوانان، قهرمانان و حتی اهالی رسانه نتوانسته‌اند درک عمیقی از منش و خصوصیات رفتاری جهان پهلوان تحتی به‌دست آورند.
دلیل این ادعا هم کمرنگ شدن روز به روز اخلاق و مردانگی و فتوت و جوانمردی در جامعه، خصوصا در بین ستاره‌های ورزشی است. اخلاق حرفه‌ای، گمشده امروز ورزش و جامعه ماست. درحالی‌که پهلوانانی چون امثال تختی در دوره‌ای تربیت شدند که ما از آن مقطع زمانی به‌دلیل بسیاری از مشکلات اخلاقی و فرهنگی جامعه به نیکی یاد نمی‌کنیم، ولی تختی با احساس وطن‌دوستی و جوانمردی بالایش نسبت به مسائل اجتماعی و رویدادهای آن زمان بی‌تفاوت نبود و زمانی که هموطنانش در زلزله بویین‌زهرا دچار مصیبت شدند، به طور خود‌جوش دست به کار شد و با جمع‌کردن کمک‌های مردمی دست به حرکتی بزرگ و ماندگار در تاریخ میهنمان زد.
امروز نسلی که در فضای انقلاب رشد کرده، باید بسیاری از هنجارهای اخلاقی و انسانی را بیشتر از گذشته رعایت کند و یک قهرمان و ستاره ورزشی، با الگو گرفتن از امثال تختی‌ها و دهداری‌ها به سمت فتوت انسانی و کمال اخلاقی در کنار عناوین قهرمانی و حرفه‌ای حرکت کند.
در چند روز اخیر اخبار پرونده «سوشا مکانی»، چگونه فضای ورزشی و فوتبال کشور را تحت تاثیر قرار داد. چگونه با آبروی افراد بازی شد و انتشار عکس‌های خصوصی باعث تخریب یکی از جوانان آینده‌دار فوتبال ایران و باشگاه پرطرفدار پرسپولیس شد. اگر مروری بر رفتار و خصوصیات اخلاقی «سوشا» داشته باشیم، در خواهیم یافت که شاید بسیاری از این اتفاق برای دروازه‌بان پرسپولیس ناراحت شدند، ولی از رفتن او از پرسپولیس خوشحال هستند!
اینکه چرا باید چنین احساسی بین هواداران پرسپولیس وجود داشته باشد؛ سوالی است که می‌توان آن را در مجموعه رفتارهای گذشته آقای دروازه‌بان جستجو کرد. بسیاری از نوجوانان و جوانان کشور ما امروز به حرکات و مجموعه رفتارهای ستاره‌های پرسپولیس و استقلال و… چشم دوخته‌اند. هنگامی که یک ستاره فوتبال به این اشتباه کودکانه دست می‌زند چگونه می‌توان آن مساله را از ذهن یک نوجوان پاک کرد؛ حال هرچقدر رسانه‌ها از منش و اخلاق تختی هم بگویند تاثیر اقدام نسنجیده افراد چون مکانی‌ها، ذهن آینده‌سازان مملکت را تحت تاثیر قرار می‌دهد.
خلاصه کلام اینکه، برما چه شده است که از قهرمانان و پهلوانانی چون غلامرضا تختی با آن منش و رفتار و سجایای جوانمردانه به ورزشکارانی با رفتارهای نسنجیده و کودکانه و گاه مغایر اخلاق و هنجارهای اجتماعی رسیده‌ایم؛ شاید این واقعیت را از نظر دور داشته‌ایم که تا افراد ظرفیت رشد و ستاره‌شدن را نداشته باشند نباید پای در میدان ورزش و هنر بگذارند که یقینا این ظرفیت، تنها با تلفیق اخلاق و مردانگی و ارزشمداری در کنار عناوین قهرمانی به‌دست خواهد آمد.
امیر رجبی
لینک کوتاه : https://farvardinemruz.ir/?p=3583

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.