تغذیه صحیح در کودکان زیر دو سال به خاطر داشتن بیشترین تکامل سیستم عصبی و مغزی بسیار مهم است و استفاده از تنقلات بی ارزش مانند چیپس، پفک، نوشابه یکی از عوامل مهم سوء تغذیه کودکان به شمار میرود، که امروز موج مصرف این تنقلات، بیشتر از کودکان در بین بزرگسالان دیده میشود. والدین باید بدانند، تأمین نیازهای غذایی کودکان، تنها استفاده از موادغذایی گران قیمت نیست و این مواد ارزش غذایی بالاتری نسبت به مواد غذایی با قیمت پایینتر ندارد. تخم مرغ از نظر تأمین پروتئین بدن، ارزش غذایی بالاتری نسبت به گوشت قرمز و سفید دارد و مصرف روزانه یک عدد تخم مرغ موجب افزایش رشد جسمی و ذهنی در کودک میشود. تغذیه نادرست دوران کودکی، نقش بسیار تعیین کنندهای در بروز بیماریهای دوران میان سالی دارد و بیماریهای قلبی و عروقی، چاقی، دیابت، فشارخون بالا و برخی از سرطانها از جمله این بیماریها به شمار میروند. میکروبهای روده کوچک انسان نقش مهمی در بدن ایفا میکنند و مصرف مواد غذایی بی ارزش، سموم کشاورزی و آنتیبیوتیکها، تعادل بین میکروبهای مفید و مضر روده را از بین میبرند و میکروبهای مضر رشد بیشتری پیدا میکنند. رشد میکروبهای مضر زمینهساز بسیاری از بیماریهای قلبی و عروقی است و مصرف مواد غذایی پروبیوتیک مانند ماست و دوغ میتواند به تعادل مثبت میکروبها کمک کند.
رحیم مهدیخانی
کارشناس تغذیه شبکه بهداشت درمان بویین زهرا
رحیم مهدیخانی
کارشناس تغذیه شبکه بهداشت درمان بویین زهرا